8 magyar játékossal rajtol a Roland Garros!

A selejtezőkkel kezdetét veszi az év egyik legjobban várt tornája, a francia nyílt-teniszbajnokság. A kvalifikáció mezőnyében két teniszezőnk érdekelt: Piros Zsombor az amerikai Sam Querrey, míg Jani Réka a francia Audrey Albie ellen kezd. Mindkét mérkőzésre 11:30 környékén kerül sor, a két magyar egymás melletti pályán játszik majd. A hölgyeknél a három top 100-as játékosunk alanyi jogon lesz ott a főtáblán, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma egyaránt ezen a héten még Rabatban versenyez.

tennis, play, tennis court-5782695.jpg

2019 után ismét lesz junior versenyzőnk a Roland Garroson, a junior lány világranglista 26. helyén álló Udvardy Luca karrierje első Grand Slam versenyére készül. Három évvel ezelőtt Makk Péter és Nagy Adrienn voltak érdekeltek, a fiúk mezőnyében Makk a negyeddöntőig, a leány párosok versenyében Nagy pedig az elődöntőig jutott.

A férfiaknál másfél év után lesz újra két alanyi jogon főtáblás játékosunk, hiszen Fucsovics Márton mellett Balázs Attila a védett rangsorának köszönhetően ott lesz a jövő hét hétfőn rajtoló első fordulóban.

forrás: huntenisz.hu

Scroll to Top